DG-SHOP.CZ - KOSMETIKA, ODĚVY, ŠPERKY

ARGANOVÝ OLEJ BASIC 250 ml ZLATO MAROKA

ARGAN

  • Kód zboží:ARGAN

Olej, lisovaný za studena. jemná chuť a výrazná vůně. Vyráběný z nepražených arganových ořechů.

BASIC - jemná ořechová chuť a vůně, vyrobený z nepražených arganových ořechů
CLASSIC - velmi výrazná ořechová chuť získaná z pražených arganových ořechů
 
VIDEO PREZENTACE  VÝROBA ARGANOVÉHO OLEJE  OLEJ Z KONOPÍ 

Ze zdravotních důvodů je možno užívat 1 lžičku arganového oleje 3 x denně před jídlem.

Pozitivní vliv:
- oběhové funkce
- vyrovnává úroveň cholesterolu v krvi
- zmenšuje tlak
- předchází srdečním nemocem
- zvyšuje odolnost organismu

Použití v kuchyni:
- výrazná chuť pražených ořechů
- do salátů, omáček, rybích pokrmů, k masu
 
Stačí několik kapek, abychom jídlu dali výjimečnou chuť. Doporučujeme podávat čerstvé pečivo máčené v arganovém oleji. Olej je možno použít při vaření, ale doporučuje se dodávat do jídla na konec smažení a vaření, aby byly zachovány jeho zdravotní účinky.

Přírodní lečitelství:
Díky rovnováze nenasycených mastných kyselin je vliv oleje na náš organismus všestranný. Nejcennější vlastností je výjimečně vysoký objem antioxidantů, chránících náš organismus před volnými radikály.

Arganový olej:
- 100% přírodní bez chemických úprav
- lisovaný za studena
- bez konzervantů
- bez cholesterolu
- bohatý na přírodní vitamín E
- certifikovaný /Vegan Society/ a schálený do prodeje v EU /Novel Food Verordnung/ 
- originální z Maroka, balený v Německu, zachování všech hygienických norem

Olej Arganowy (Arganiowy)  Basic 250 ml
Zwany również jako ZŁOTO MAROKA tłoczony na zimno

Posiada delikatny orzechowy smak i aromat.
Wytwarzany z nieprażonych orzechów arganowych.

W celach zdrowotnych (Olej Arganiowy Naczyniowy) można przyjmować bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju arganowego 3 x dziennie przed posiłkiem. 

Wpływa to korzystnie:
- na układ krążenia, 
- wyrównuje poziom cholesterolu we krwi, 
- zmniejsza ciśnienie tętnicze krwi, 
- zapobiega chorobom serca, 
- wzmacnia odporność organizmu.

OLEJ ARGANOWY - ZASTOSOWANIE W KUCHNI

- posiada subtelny zapach i posmak prażonych orzechów
- nadaje się jako dodatek do sałatek, sosów, potraw rybnych, mięs.

Wystarczy kilka kropel olej arganowego, aby nadać potrawie wyjątkową nutę. Jako prawdziwy rarytas podaję się białe, świeże pieczywo, namaczane w oleju arganowym. Olej można również podgrzewać, ale dla zachowania właściwości zdrowotnych oraz aromatycznych poleca się dodawać go do potraw dopiero pod koniec smażenia lub gotowania.

W Naszej ofercie znajda Państwo dwa rodzaje oleju arganowego:
Olej Arganowy Basic - o bardzo delikatnej orzechowej nucie.  Z nieprazonych orzechów arganowych.
Olej Arganowy Classic - o mocnym, orzechowym smaku i aromacie. Z prazonych orzechów arganowych.
W celu uzyskania odpowiadającego indywidualnym gustom natężenia smaku i zapachu polecamy dowolne mieszanie obu rodzajów oleju arganowego. 

OLEJ ARGANOWY-ZASTOSOWANIE W MEDYCYNIE NATURALNEJ .

Ze względu na naturalną równowagę zawartych w oleju arganowym nienasyconych kwasów tłuszczowych wpływ oleju arganowego na nasz organizm jest wszechstronny.

Bezsprzecznie do jednej z największych zalet zalicza się niespotykanie wysoka liczbę zawartych w oleju arganowym naturalnych antyoksydantów, chroniących nasz organizm przed wolnymi rodnikami 
Witamina E to idealny obrońca przed starością i doskonale nadaje się do walki z utleniaczami. . Zawartość Wit. E (620 mg/kg) jest prawie dwukrotnie wyższa niż dla przykładu w oliwie z oliwek (320 mg/kg).

Olej arganowy zawiera również kwas linolowy (35 %), czyli witaminę F. Witamina F działa przeciwzapalnie, immunostymulująco (podnosi odporność na zakażenia), obniża stężenie cholesterolu i cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom. 

Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działaja naprawczo i regenerująco oraz korzystnie wpływają na obniżanie cholesterolu we krwi, co zostało potwierdzone naukowo. 

OLEJ ARGANOWY - ZASTOSOWANIE W KOSMETYCE w ofercie posiadamy również Kosmetyczny Olej Arganowy 100 ml

W kosmetologii olej arganowy jest nieoceniony głównie ze względu na swoje działanie odmładzające. Obecnie jest prawdziwym hitem w grupie produktów ANTI-AGING.
Zawdzięcza to dużej zawartości tokoferoli ( witamina E ), w tym również Beta-tokoferol, Gamma-tokoferol i Delta-tokoferol . 

Olej arganowy:
- to eliksir młodości o silnym działaniu regenerującym skórę, 
- wzmacnia włosy oraz paznokcie, 
- chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru
- jest doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę, 
- chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek
- łagodzi objawy trądziku młodzieńczego, alergii, łuszczycy.
- przynosi świetne efekty w chorobach skóry
- jest także stosowany przy egzemie, pęknięciach skóry. 

Z powodzeniem można stosować go w codziennej pielęgnacji całego ciała, również w pielęgnacji noworodków. Polecamy dowolne kompozycje z ulubionymi olejkami eterycznymi do kąpieli lub masażu.

Jest doskonałym środkiem na przesuszone. łamliwe włosy. Zwalcza łupież skóry. Pomocny przy rozdwajających się paznokciach.

Głęboko i skutecznie nawilża suchą skórę. 

Zawarta w oleju arganowym witamina F przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, owrzodzeń, odleżyn, odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych, zapobiega zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych. Witamina F używana jest przy produkcji specjalistycznych kremów, które wykorzystywane są przy pielęgnacji skór niemowlaków, ma właściwości antyalergiczne, dobrze się wchłania, wspomaga organizm w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia. Niedobór tej witaminy powoduje wiele poważnych schorzeń. 

Kosmetyczny olej arganowy jest dodatkowo filtrowany, bezzapachowy, o wysokiej zawartości Wit. E. Tłoczony na zimno z zachowaniem najwyższych standardów higienicznych. 

HISTORIA

Olej arganowy - otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego lub inna nazwa arganii żelaznej, występującego wyłącznie w Afryce, w południowo-zachodniej części Maroka. Wartościowy olej pozyskiwany jest z przypominających spiczaste oliwki niejadalnych owoców. Tłoczeniem oleju zgodnie z tradycją zajmują się marokańskie kobiety. Olej nazywany przez autochtonów ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów ma złocisty odcień oraz delikatny orzechowy zapach. 
Drzewo arganowe rośnie w ekologicznie czystym środowisku, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Próby sadzenia drzew arganowych w innych krajach nie powiodły się.

Olej arganowy składa się w 80 % z nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego (ok. 35 %). W swoim składzie zawiera również wysoki poziom naturalnych przeciwutleniaczy; karotenoidy (37 %) i tokoferole (8 %). Tokoferol jest głównym antyoksydantem który chroni komórki przed utleniaczami. Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek. Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. 

OLEJ ARGANOWY:
- w 100 % naturalny, nieprzetworzony chemicznie
- tłoczony na zimno ( pierwsze tłoczenie)
- bez środków konserwujących
- bez sztucznych barwników
- bez cholesterolu
- bogaty w naturalną Wit. E
- certyfikowany ( Vegan Society) i dopuszczony do obrotu przez Unię Europejską ( Novel Food Verordnung )
- oryginalny marokański, butelkowany w Niemczech z zachowaniem surowych norm higienicznych

Cena produktu

  • Jednotková cena: 580,00Kč
 kus

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt ještě nikdo nehodnotil. Ohodnoťte tento produkt jako první!

Zkušenosti s tímto produktem

O tomto produktu ještě nikdo nic nenapsal. Napište zkušenost s tímto produktem jako první!

Copyright (c) 2009 Active24 s.r.o.